3 Eylül 2009 Perşembe

TUZLU KURABİYELER


Tuzlu kurabiyeler oldukça lezzetli oldular ben bir kısmının üzerine zeytin bir kısmına susam ve bir kısmınada hamuruna tatlı toz biber ilave ettim. Sanırım hamuru biraz ince açtım ve fırında fazla pişirdim daha kalın ve biraz daha az pişirilirse daha güzel olacaktır.

TUZLU KURABİYE

Malzemeler

250 gr oda ısında margarin
1 adet yumurtanın sarısı ( beyazı üzerine)
½ çay bardağı su
½ çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri içinZeytin taneleri susam çöre otu

Hazırlanışı

Tüm malzemeyi yoğurma kabına alarak yoğurun yarım saat dinlendirin , merdane ile yarım cm kalınlığında açarak istediğiniz kalıplarla kesin üzerlerine yumurta beyazı sürerek bir kısmına çekirdeği çıkarılmış zeytin bir kısmına susam ve bir kısmına çöre otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 C fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PASTAĞACINA HOŞGELDİNİZ...

DÜŞLEDİĞİNİZ DOĞUM GÜNÜ PASTALARI HOŞGELDİN BEBEK ,YILDÖNÜMÜ,YENİ YIL VE TÜM ÖZEL GÜN PASTALARI,KURABİYELERİ,ÇİKOLATALARI SİPARİŞLERİ ALINARAK HAZIRLANMAKTADIR.