9 Eylül 2009 Çarşamba

ŞEFTALİ SOSLU PUDİNG

Bu tatlıyı annemler bize iftara geldiğinde yapmıştım .İftarda hafif olsun diye sütlü tatlıları tercih ediyoruz . Evde kalan şeftaliller bu tarifle değerlenmiş oldu. Tarifte şeftali sosu için küçük küçük doğrayın yazmış ben onun yerine rendelemeyi tercih ettim.

ŞEFTALİ SOSLU PUDİNG

Malzemeler
1lt süt
1 su bardağı tozşeker
2 yumurta
7 yemek kaşığı buğday nişastası
2 şeftali
3 yemek kaşığı tozşeker

Hazırlanışı
Soğuk süte nişasta ,1 su bardağı toz şeker ve yumurtaları ekleyip mikser ile çırpın. Orta boy tencerede karıştırarak pişirin. Muhallebiyi kaselere paylaştırın soğumaya bırakın. Şeftalilerin kabularını soyun küçü küçük doğrayın, tencerede 3 yemek kaşığı şeker ile karıştırarak pişirin
Şeftali sosunu muhallebilerin üzerine dökün hindistancevizi ile süsleyin soğuk servis yapın.


AFİYET OLSUNJ

Tarif: Lezzet Dergisi Güzel Şeyler Kitabı Sütlü Tatlılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PASTAĞACINA HOŞGELDİNİZ...

DÜŞLEDİĞİNİZ DOĞUM GÜNÜ PASTALARI HOŞGELDİN BEBEK ,YILDÖNÜMÜ,YENİ YIL VE TÜM ÖZEL GÜN PASTALARI,KURABİYELERİ,ÇİKOLATALARI SİPARİŞLERİ ALINARAK HAZIRLANMAKTADIR.