ŞEFTALİ SOSLU PUDİNG
Malzemeler
1lt süt
1 su bardağı tozşeker
2 yumurta
7 yemek kaşığı buğday nişastası
2 şeftali
3 yemek kaşığı tozşeker
Hazırlanışı
Soğuk süte nişasta ,1 su bardağı toz şeker ve yumurtaları ekleyip mikser ile çırpın. Orta boy tencerede karıştırarak pişirin. Muhallebiyi kaselere paylaştırın soğumaya bırakın. Şeftalilerin kabularını soyun küçü küçük doğrayın, tencerede 3 yemek kaşığı şeker ile karıştırarak pişirin
Şeftali sosunu muhallebilerin üzerine dökün hindistancevizi ile süsleyin soğuk servis yapın.
AFİYET OLSUNJ
Tarif: Lezzet Dergisi Güzel Şeyler Kitabı Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder