17 Haziran 2009 Çarşamba

ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI

ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI
Malzemeler;

1lt süt
9 yemek kaşık irmik
8 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket hazır meyveli sos

Hazırlanışı;
süt irmik tozşeker vanilyayı tencereye koyarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. kullanacagınız kalıbı sudan geçirin .kalp şeklini parfe kalıbı ile yaptım .parfe kalıbını servis tabağına alarak içine irmik tatlısını boşaltın ve buz dolabın da en az 2 saat dinlendirin bu arada sosu hazırlayarak karıştırarak soğumasını sağlayın.tatlınızı dolaptan alın parfe kalıbını dikkatlice çıkartın ve hazırladığınız sosu tatlının üzerine dökün süsleme şekerleri ile süsleyerek servis yapın

AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PASTAĞACINA HOŞGELDİNİZ...

DÜŞLEDİĞİNİZ DOĞUM GÜNÜ PASTALARI HOŞGELDİN BEBEK ,YILDÖNÜMÜ,YENİ YIL VE TÜM ÖZEL GÜN PASTALARI,KURABİYELERİ,ÇİKOLATALARI SİPARİŞLERİ ALINARAK HAZIRLANMAKTADIR.