Malzemeler;
1lt süt
9 yemek kaşık irmik
8 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket hazır meyveli sos
Hazırlanışı;
süt irmik tozşeker vanilyayı tencereye koyarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. kullanacagınız kalıbı sudan geçirin .kalp şeklini parfe kalıbı ile yaptım .parfe kalıbını servis tabağına alarak içine irmik tatlısını boşaltın ve buz dolabın da en az 2 saat dinlendirin bu arada sosu hazırlayarak karıştırarak soğumasını sağlayın.tatlınızı dolaptan alın parfe kalıbını dikkatlice çıkartın ve hazırladığınız sosu tatlının üzerine dökün süsleme şekerleri ile süsleyerek servis yapın
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder